hydroflask vattenflaska

Recension av Hydroflask vattenflaska

Naturlabbet, Publicerad den 3 oktober 2022

För några veckor sedan så köpte jag vattenflaskan Hydroflask Standard Mouth Flex, och än så länge är jag otroligt nöjd med mitt köp.

Det är en helt klart en riktigt bra vattenflaska som håller vattnet kallt under hela dagen, och det gäller även under varmare dagar. Den har också en snygg och elegant design och är lätt att göra rent.

I denna artikeln tänkte jag dela med mig av mina åsikter kring vad jag tycker om HydroFlask och om vattenflaskan är värd sitt höga pris.

Är Hydroflask en bra vattenflaska?

Senaste året så har jag hört mycket gott om Hydro Flask och deras vattenflaskor och i slutet av sommaren så kunde jag bara inte låta bli att köpa en själv.

Jag bestämde mig för att köpa en limegrön Hydroflask i storleken 710 ml, och om jag ska sammanfatta det kort så måste jag bara säga, att om du letar efter en bra vattenflaska så är Hydroflask helt klart ett bra val.

Med hjälpa av sina dubbla väggar och vakuumisolerad insida så håller en Hydroflask vattnet kallt under hela dagen. Insidan av flaskan är också gjord i rostfritt stål, vilket gör väldigt lätt att hålla ren och diska. Till sist, så är det också en extremt mycket tålig vattenflaska av hög kvalité.

Kvalité

När man håller i en Hydroflask så känner man direkt att den är av hög kvalité. Den är elegant och det går att hålla den med ett tydligt grepp med sin pulverlackade utsida. Den pulverlackade utisdan skapar också en greppvänlig struktur vilket var något som jag gillade.

Flaskan känns också väldigt lätt att bära, trots att den är i rostfritt stål.

I början var jag lite osäker på korken till min Hydroflask. Korken är gjord av BPA-fri plast och har en ögla för att göra det möjligt att exempelvis hänga den på ryggsäcken, och när jag fick flaskan så var jag rädd att denna skulle gå sönder.

Efter att ha använt flaskan några veckor så jag kan dock säga att korken känns väldigt stabil och den har inte visat några tecken på att den skulle kunna gå sönder.

Design

Flaskan har en stilren och minimalistisk design. Hydro Flask-logotypen går däremot att se tydligt på flaskans sida.

Hydroflask finns i flera olika färger och storlekar vilket gör att det möjligt att välja en färg och storlek som passar bäst för dig. En negativ sak när det gäller färgerna på vattenflaskan är dock att alla färger inte finns i alla storlekar.

Rengöring

Flaskan är väldigt lätt att göra rent och diska och den känns i allmänhet mycket fräschare jämfört med andra vattenflaskor som jag använt tidigare. Detta beror framförallt på att flaskan är gjord i rostfritt stål.

De går också utmärkt att diska alla de nyare modellerna av Hydro Flask i diskmaskin. Vissa av de äldre varianter, före 2020, är däremot inte säkra att diskmaskin och bör därför diskas för hand.

Pris

Priset för en Hydro Flask är dyrare jämfört med många andra vattenflaskor på marknaden.

Samtidigt är Hydro Flask en vattenflaska av hög kvalitet som kommer att hålla i många år. Jag skulle anse att den definitivt är värd investeringen, även om den är dyrare jämfört med många andra vattenflaskor.

hydroflask

Vilken storlek ska du välja?

Hydro Flask finns i flera olika storlekar, men de två mest populära storlekarna är 710 ml och 621 ml.

Själv valde jag storleken 710 ml, och jag tyckte att den kändes något hög för min smak i början. Nu har jag däremot vant mig med flaskan, men om jag hade köpt en ny idag så hade jag valt storleken 621 ml.

Alla olika typer och storlekar av Hydroflask är:

  • Hydroflask Standard Mouth Flex 532 ml
  • Hydroflask Standard Mounth Flex 591 ml.
  • Hydroflask Standard Mounth 621 ml.
  • Hydroflask Standard Mouth Flex 710 ml.
  • Hydroflask Wine Bottle 749 ml.
  • Hydroflask Wide Mouth Flex 946 ml.

Det är inte så stor skillnad mellan dessa olika flaskorna och de har alla samma typ av design. Den största varianten, Hydroflask Wide Mouth Flex 946 ml, är däremot mycket bredare och lika bulkig jämfört med de andra.

Bland alla olika alternativen så skulle jag säga att 621 ml eller 710 ml är de bästa alternativen.

Sammanfattning av vattenflaskan Hydro Flask

Efter att ha använt min Hydro Flask några veckor så skulle jag sammanfatta den som en högkvalitativ vattenflaska med många fördelar. Enligt mig så är Hydro Flask den bästa vattenflaskan på marknaden just nu.

Flaskan kan hålla temperaturen på vattnet kallt under hela dagen, vilket känns riktigt lyxigt när man sitter och arbetar. Den är dessutom väldigt lätt att rengöra, och har en minimalistisk design.

Om jag ska säga någon nackdel med vattenflaskan, så skulle jag säga att den mån ga förmodligen skulle kunna anse den som rätt så dyr.

Du kommer behöva betala ungefär 300 kronor eller lite mer för en Hydro Flask och det är mycket mer jämfört med många vattenflaskor i plast som kan kosta 100 kronor eller mindre.

Samtidigt så är det en stor kvalitésskillnad mellan dessa två typer av vattenflaskor, och det känns som min Hydro Flask kommer att hålla i många år.

När jag gjorde min efterforskning på vattenflaskan så hittar jag även flera som hade använt sina flaskor i mer än 4 år och enligt dem så såg flaskan fortfarande ut och fungerade som ny, så det känns väldigt lovande enligt mig.

Sammanfattningsvis så är Hydroflask helt klart en vattenflaska som jag skulle rekommendera, även om den är dyrare än många andra vattenflaskor.

Sugen på en Hydroflask? Köp Hydroflask här!Lucas Rosvall

Skriven av Lucas R

Mitt namn är Lucas och jag är en passionerad naturentusiast! För mig finns det inget bättre än att ge mig ut på vandringar i det fria, kasta ut fiskelinan för att fånga dagens middag eller laga ihop en gourmetmåltid på mitt gaskök ute i naturen.


Du kanske också gillar