Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

vattenflaskor

Bästa vattenflaskan 2023 (Bäst i Test)

Naturlabbet, Publicerad den 5 oktober 2022

Idag finns tusentals vattenflaskor på marknaden, men alla är långt ifrån lika bra. Det som skiljer en bra vattenflaska från en dålig är att den håller temperaturen på vattnet bättre, den är snygg och elegant, lätt att rengöra och den kommer att hålla i flera år framöver.

Efter att ha gått igenom och testat flera vattenflaskor kom vi fram till att Hydro Flask Standard Mouth Flex var den bästa vattenflaskan på marknaden. Denna vattenflaskan är tillverkad av dubbelväggig rostfritt stål, håller ditt vatten kallt i upp till 24 timmar, har en snygg design och är enkel att diska och rengöra.

Bästa vattenflaskan (Bäst i test)

Det finns flera bra vattenflaskor på marknaden. Nedan går vi igenom några av de bästa alternativen beroende på vad du ska använda den till, och vilken prisklass du är ute efter.

1. Hydro Flask Standard Mouth Flex

Den bästa vattenflaskan på marknaden just nu är Standard Mouth Flex Hydro Flask med volymen 621 ml.

När man håller i en Hydro Flask så känner man direkt att den är av hög kvalité. Flaskan är elegant och det går att hålla den med ett tydligt grepp med sin pulverlackade utsida.

Med hjälpa av sina dubbla väggar och vakuumisolerad insida så håller den också vattnet kallt under hela dagen. Insidan av flaskan är dessutom gjord i rostfritt stål, vilket gör väldigt lätt att rengöra.

En nackdel med Hydro Flask är att den inte är billig. För en Hydro Flask så kommer du behöva betala omkring 300 kronor, vilket kan tyckas vara mycket för en vattenflaska. Men om du är ute efter kvalitet är det den bästa vattenflaskan som du kan köpa.

2. Klean Kanteen Classic

Klean Kanteen Classic har en volym på 800 ml och den är tillverkad med hållbart rostfritt stål. Det är en vattenflaska i rostfritt stål som är något billigare än Hydro Flask. Priset för denna vattenflaskan ligger på runt 229 kronor.

Vattenflaskan Klean Kanteen Classic är också ganska bra på att bibehålla temperaturen på vattnet, men den är sämre om man jämför med Hydro Flask.

Vattenflaskan ska även klara av att diskas i maskin, men Klean Kanteen flaggar för att färgen inte kommer att hålla lika länge på de målade flaskorna.

Generellt sätt, så är det en bra och snygg vattenflaska som kommer att hålla i många år framöver.

Korken som följer med produkten, sport korken Sport Cap 3.0, är däremot inte helt läcksäker om flaskan ligger direkt i väskan. Det finns dock en ögelkork, Loop Cap, som är läcksäker och kan användas i stället.

3. Nalgene OTF Vattenflaska

Nalgene OTF (On-The-Fly) är en annan bra vattenflaska på 700 ml som kan vara ett bra alternativ om du inte vill ha en flaska i rostfritt stål.

Flaskan är tillverkad i Tritan som är en typ av stryktålig plast, helt fritt från BPA och andra potentiellt skadliga ämnen.

Vattenflaskan har ett smart öppningssystem som gör att du enkelt kan öppna med flaskan för att dricka med en hand. Kroken har också ett smidigt klick-lås som gör att du aldrig kan öppna flaskan av misstag.

Priset på denna vattenflaskan ligger på runt 139 kronor.

4. Hydro Flask Wide Mouth Flex

Denna vattenflaskan är större jämfört med Standard Mouth Flex Hydro Flask. Den har en volym på 946ml och ett bredare munstycke.

Om du vill ha en stor vattenflaska som rymmer mycket vatten så är denna vattenflaskan en av de bästa på marknaden.

Denna flaskan har precis som Standard Mouth Flex, dubbla väggar och vakuumisolerad insida som håller vattnet kallt under hela dagen. Insidan av flaskan är dessutom gjord i rostfritt stål, vilket gör väldigt lätt att rengöra.

Priset för denna flaskan är högre jämfört med Standard Mouth Flex, och ligger på drygt 379 kronor, vilket gör det till det dyraste alternativet på denna listan.

5. Nalgene N-gen 0,75l Tritan

Nalgene N-gen är en annan bra och billig vattenflaska i Tritan-plast som rymmer 0,75 liter. Den flaskan kostar endast 80 kronor vilket gör den till den billigaste vattenflaskan på denna listan.

Flaskan har en väldigt enkel design och en smidig ögla för att kunna bära flaskan eller fästa den i t.ex. en karbinhake.

Vattenflaskan är BPA-fri och det går att diska flaskan i diskmaskin.

På min senaste vandring mellan Abisko-Nikkaluokta så hade jag med mig en Nalgene N-gen flaska och den fungerade perfekt trots sitt låga pris.

6. Camelbak Chute Mag Vattenflaska

Det som gör Camelbak Chute Mag unik är att den har ett magnetiskt lock som gör det enkelt att öppna och stänga flaskan. Man kan tro att detta skulle öka risken för läckage, men detta är inte fallet.

Flaskan har också en volym på 750 ml, och den är tillverkad i hårdplast och är BPA-fri.

Priset för Camelbak Chute Mag är 179 kronor.

7. Klean Kanteen Kid Classic

Om du letar efter en vattenflaska för barnen så är Klean Kanteen Kid Classic en av de bästa vattenflaskorna på marknaden.

Denna vattenflaska är gjord i rostfri stål, BPA-fri och har en kapacitet på 0,35 liter. Flaskan är designad för barn och finns i många olika flaskor och mönster.

Priset för Klean Kanteen Kid Classic ligger på 149 kronor, och det är en bra och tålig vattenflaska som ditt barn kommer kunna använda i många år.

hydroflask flaska

Hur väljer du rätt vattenflaska för dig?

När du ska välja en vattenflaska behöver du tänka på vad du ska använda den till, hur stor du behöver, om den behöver hålla kyla och värme och om du letar efter en i en plast eller rostfritt stål.

  • Storlek - Beroende på vad du planerar att använda den till kan du välja olika typer av storlekar. Vanligtvis är 500-800 ml ett bra val av storlek, men om du vill ha en stor flaska så kan uppemot 1 liter vara ett bättre val.
  • Hålla kyla eller värme - En del vattenflaskor är gjord i rostfritt stål och är värmeisolerade för att hålla dina drycker varma eller kalla, medan andra är gjorda av plast och inte håller din dryck lika kallt lika länge.
  • BPA-fri - En vattenflaska som är BPA-fri innebär att den är fri från gifter, så om du vill ha en giftfri vattenflaska ska du välja en som är BPA-fri.
  • Design - Design är viktigt för många och kanske letar du efter en vattenflaska i en specifik färg eller med ett visst mönster eller utseende.
  • Rengöring - Beroende på vilken flaska du köper så kan den vara enklare eller svårare att rengöra. Det är enklast att rengöra och hålla rent vattenflaskor som har en bred öppning och är i rostfritt stål.
  • Diskmaskin - Alla vattenflaskor går inte att diska i diskmaskin, så om det är något som du vill kunna göra med din vattenflaska behöver du kolla upp detta innan du bestämmer dig.


Lucas Rosvall

Skriven av Lucas R

Mitt namn är Lucas och jag är en passionerad naturentusiast! För mig finns det inget bättre än att ge mig ut på vandringar i det fria, kasta ut fiskelinan för att fånga dagens middag eller laga ihop en gourmetmåltid på mitt gaskök ute i naturen.


Du kanske också gillar