göra popcorn över öppen eld

Göra Popcorn i Naturen - Popcorn över öppen eld

Naturlabbet, Publicerad den 23 januari 2023

Popcorn är en riktig klassiker till fredagsmyset, men det är också ett perfekt snack att njuta av när du är ute i naturen. Att göra popcorn över en öppen eld är också en rolig och enkel aktivitet som kan göras tillsammans med hela familjen.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan göra popcorn i naturen och ge dig tips och trix för att få det perfekta resultatet.

Vad behöver du för att göra popcorn i naturen?

Att göra popcorn ute i naturen är inte särskilt svårt och det går att göra popcorn enkelt över en öppen eld.

För att göra popcorn i naturen behöver du vanligtvis följande:

 • Popcorn
 • Lite olja
 • Salt eller smör (för smaksättning)
 • En popcorngryta, eller kastrull
 • Öppen eld

En popcorngryta är en speciell gryta med en tjockare botten så att popcornen inte bränns, och som är mycket enkel att använda sig av över en öppen eld.

Vi brukar använda oss av en popcorngrytan från Hällmark när vi gör våra popcorn över öppen eld, vilket jag kan rekommendera. Det känns mer lyxigt, samtidigt som risken för brända popcorn minskar.

Men det går också att göra popcorn på andra sätt. Du kan exempelvis ta med dig en helt vanlig kastrull eller använda aluminiumfolie.

Att använda sig av aluminiumfolie är också en klassiker där man lägger några korn i folien som man sedan rullar runt en pinne. Du kan sedan grilla dina popcorn över elden precis som du gör som med korv eller marshmallows.

göra popcorn i naturen

Så gör du popcorn i naturen (Steg för steg)

 1. Börja med att förbereda elden och se till att elden har tillräckligt med glöd och är varm nog för att poppa popcornen.
 2. Häll i lite olja i grytan och tillsätt sedan 4-5 popcorn. Sätt grytan över elden.
 3. När de första popcornen börjar poppa vet du att det är tillräckligt varmt och du kan tillsätta resten av popcornen och täcka hela botten av kastrullen eller grytan.
 4. Vänta sedan tills popcornen har poppat klart.
 5. När det dröjer ca 3 sekunder mellan varje pop kan du ta bort grytan från elden.
 6. Smaksätt dina popcorn med lite salt och smör eller annan smaksättning. Servera sedan och njut av din nya naturgjorda popcorn!

Om du använder en popcorngryta så är ett tips att bygga en ställning för grytan så att du kan ha den 3-5 centimeter över elden. På så sätt minskar du risken att du bränner dina popcorn.

Du kan också använda dig av ståltråd för att hänga upp grytan och för att kunna få ett perfekt avstånd över den öppna elden.

Nu när du vet allt som du behöver om att göra popcorn i naturen, så är det bara att packa ner din popcorngryta eller kastrull och ge det ett försök ute i naturen.

Ha en trevlig utflykt och njut av dina hemlagade popcorn!Lucas Rosvall

Skriven av Lucas R

Mitt namn är Lucas och jag är en passionerad naturentusiast! För mig finns det inget bättre än att ge mig ut på vandringar i det fria, kasta ut fiskelinan för att fånga dagens middag eller laga ihop en gourmetmåltid på mitt gaskök ute i naturen.


Du kanske också gillar