primus mimer stove kit

Primus Mimer Stove Kit - Bästa budgetköket?

Naturlabbet, Publicerad den 9 januari 2023

För att få en bra matlagningsupplevelse när man är ute i naturen, så är det viktigt att ha ett bra friluftskök. Men det kan samtidigt vara svårt att hitta ett friluftskök som är både prisvärt och har en god kvalitet.

I denna artikeln tar vi en närmare titt på gasolköket Primus Mimer Stove Kit för att se om det kan vara ett bra val av friluftskök.

Är Primus Mimer Stove Kit ett bra friluftskök?

Primus Mimer Stove Kit är ett kraftfullt och smidigt friluftskök. Det är ett kök som är enkelt att använda, sätta ihop och det är även ett kompakt kök som tar lite plats i packningen.

Det är också ett väldigt prisvärt friluftskök som går att köpa under 500 kronor, vilket gör det till ett av de bästa budgetköken.

I helgen så testade jag friluftsköket Primus Mimer Stove Kit för första gången och generellt sätt så är jag väldigt nöjd.

Med den höga effekten på 2800W går det väldigt snabbt att få upp värmen. Det tog omkring 3-4 minuter att koka upp 1 liter vatten på köket, Samtidigt som köket var enkelt att sätta upp och använda.

En nackdel med köket var dock stabiliteten, och jag upplevde att köket inte var så stabilt när det stod på marken. Detta är något som man behöver vara medveten om ifall man väljer att köpa detta friluftsköket.

På grund av stabiliteten är det därför viktigt att man väljer en plan yta för matlagningen. Det är också bra om du kan hitta en plats som är relativt vindfri eftersom köket saknar vindskydd.

Primus Mimer Stove Kit

Fördelar med Primus Mimer Stove Kit

Nedan sammanställer vi fördelarna som vi har upplevt med friluftsköket Primus Mimer Stove Kit:

  • Kraftfullt: Med sina 2800 W går det snabbt att få upp värmen vilket underlättar matlagningen.
  • Smidigt: Det är enkelt att sätta upp och använda, så att du kan fokusera på att njuta av maten istället för att fundera på hur köket fungerar.
  • Prisvärt: Primus Mimer Stove Kit är ett av de mest prisvärda friluftsköken på marknaden.
  • Låg vikt: Friluftsköket väger endast 756 gram, vilket är rätt så lite om man jämför med andra gasolkök.

Nackdelar med Primus Mimer Stove Kit

Nedan sammanställer vi några av nackdelarna som vi har upplevt med friluftsköket Primus Mimer Stove Kit:

  • Dålig stabilitet: Om markytan är ojämn så kan köket vara lite vingligt. Det är därför viktigt att vara medveten om detta så att man väljer en lämplig plats att ställa köket på.
  • Vindskydd: Köket saknar vindskydd, och därför kan det ta lite längre tid att få upp värmen om du befinner dig i ett område med mycket vind.
  • Repor på kastruller: Om du använder redskap i metall under matlagning så blir det lätt repor i kastrullerna eftersom de är gjorda i aluminium. Se därför till att du använder redskap i plast eller trä.

Alternativa produkter för Primus Mimer Stove

Två andra gasolkök som kan vara bra alternativ till Primus Mimer Stove är Trangia 25-3 UL med gasolbrännare och Optimus Crux.

Trangia 25-3 UL med gasolbrännare kan ses som ett mer stabilt friluftskök som är utmärkt vid sämre väderförhållanden. Köket har nämligen ett vindskydd som skyddar mot starka vindar.

Detta köket är också större jämfört med Primus Mimer Stove, vilket gör det till ett bättre alternativ om ni är många som planerar att laga mat på friluftsköket.

Mimer Stove är nämligen ett kök som är anpassat för 1-3 personer, medan Trangia 25-3 UL lämpar sig bra för upp till fyra personer.

En nackdel med Trangia 25-3 UL är dock vikten. Friluftsköket väger 895 gram, vilket är mer än Mimer Stove. Det gör att detta kök inte är ett optimalt kök för dig som vill hålla nere vikten på packningen.

Optimus Crux är ett annat alternativ som är designat för att vara kompakt och lätt att bära. Det är ett perfekt kök för dig som vill hålla nere vikten eller minimera dess plats i packningen.

Nackdelen med detta köket är dock prislappen och det dyrare jämfört med Primus Mimer Stove. Detta köket är också rätt så vingligt, vilket är ett av problemen som Mimer Stove också har.

Slutgiltiga tankar om friluftsköket

I denna artikel så har vi tagit en närmare titt på Primus Mimer Stove Kit, och överlag så är detta ett mycket bra budgetkök. Det är ett bra val för den som söker ett kraftfullt, men samtidigt prisvärt gasolkök för att laga mat ute i naturen.

Det har en hög effekt, är enkelt att använda, och det ett mycket prisvärt friluftskök. Det är också kompakt och lätt att bära, vilket gör det lätt att ta med på diverse utomhusaktiviteter och vandringar.

Något som man dock behöver vara medveten om ifall man köper detta köket är att det har en rätt så dålig dålig stabilitet. Därför är det viktigt att du har köket under uppsikt, och väljer en vindfri, samt plan yta när det är dags för matlagning.Lucas Rosvall

Skriven av Lucas R

Mitt namn är Lucas och jag är en passionerad naturentusiast! För mig finns det inget bättre än att ge mig ut på vandringar i det fria, kasta ut fiskelinan för att fånga dagens middag eller laga ihop en gourmetmåltid på mitt gaskök ute i naturen.


Du kanske också gillar